1e en 2e dag - Reisverslag uit Ouagadougou, Burkina Faso van Hans en Renee - WaarBenJij.nu 1e en 2e dag - Reisverslag uit Ouagadougou, Burkina Faso van Hans en Renee - WaarBenJij.nu

1e en 2e dag

Door: Renee

Blijf op de hoogte en volg Hans en Renee

15 Juli 2007 | Burkina Faso, Ouagadougou

Vrijdag zijn Hans en ik ook nog even gaan lopen rond het huis. Dat deden we alleen rond 3u wat niet zo handig is aangezien het dan het warmste moment van de dag is (iets van 40 graden). Na een half uur lopen langs de kraampjes langs de weg, en 2 verkopers te hebben afgeschudt, vond ik het dan ook weer mooi en gingen we weer terug. Later op de dag gingen we met Els naar een markt waar een winkeltjes staat waar ze kleding en schoenen van het merk Mango kopen. Alles is daar maar 2,30 euro p/s! Daar kreeg ik het zelfs warm van, terwijl ik nou niet echt een shopfanaat ben. Het schijnt achterover te worden gedrukt in de fabrieken. De merkjes zijn er van af geknipt, maar Mango drukt zijn merk ook op de kleding zelf, waardoor je wel zeker weet dat het van Mango is. Ik heb 2 hempjes gekocht. Deze vakantie wil ik er zeker nog wel een keer heen!
Het kost hier verder ook helemaal niets, een biertje kost hier 50 eurocent, en een pakje sigaretten 1,20 euro. En dan heb ik nog een luxe soort sigaretten.
De kok werkt hier van maandag tot zaterdag. Hij kookt gelukkig de aankomende weken niet pittig, omdat ik daar niet tegen kan. 's middags eten we soep met brood, 's avonds warm eten. Elke dag is er een andere soep en een andere salade. Het eten is hier erg lekker.
Hans heeft hier al 2x tennis gespeeld. Helemaal drijfnat kwam hij dan weer terug.
's Avonds hebben we nog bij een lokaal barretje aan de straat wat gedronken.
De 2e dag zijn we naar een overdekte markt geweest. Deze markt is vooral bedoeld voor toeristen. De prijzen lagen hier ook best wel hoog (voor wat hier normaal is natuurlijk) en onderhandelen ging hier niet echt. Uiteindelijk heb ik daar ook niks gekocht, want alles kun je wel gewoon langs de straat vinden. Het was wel handig om even een overzicht te krijgen van wat hier allemaal te krijgen is voor leuke dingetjes, en ik moet zeggen... hele vulle! Gelukkig heb ik nog genoeg plek in mijn tas, dus dat komt vast wel goed :P
We zijn er trouwens met z'n 2en heen gegaan, wat betekent dat Hans ging rijden. Gelukkig was het niet zo druk op de straat, want het had net keihard geregend, maar het was niet het meest ontspannen ritje wat ik ooit gehad heb, zal'k maar zeggen. Van verkeersregels heeft men hier over het algemeen nog nooit van gehoord, dus men kan zo opeens beslissen om ff naar links te gaan of opeens in te gaan voegen. Gelukkig rij je hier niet harder dan 50 km p/u, dus als er iets onverwachts gebeurt, kun je wel op tijd stoppen.
's Avonds zijn we naar de Nederlandse Club gegaan. Dat zijn een groep Nederlanders uit Ouagadougou die elkaar opzoeken en samen activiteiten ondernemen. We hebben daar een tijdje aan de bar gezeten en wat tips gekregen over waar we zeker nog naartoe moesten. Daarna zijn we nog naar een restaurant geweest, waar je ook buiten wat kon drinken. Dit was éen van de luxere restaurants in Ouagadougou, en was erg paradijselijk aangekleed. Het had wel wat van een tropisch zwemparadijs, een sprookje. Erg leuk om een keer te zitten, maar ik moet zeggen dat de lokale barretjes mij meer aanspreken, hoewel het daar vrij lastig is om als vrouw een beetje fatsoenlijke wc te vinden.

• 16 Juli 2007 - 10:26

Mai:

Haa zotje en hans!!

Superleuk om allemaal te lezen, ik word er stikjaloers van ;) haha.

Ik ben dr sinds gister weer uit Kroatië (was ook een heerlijk relaxte vakantie), dus zal dit geregeld checken, leuk om te lezen!! :)

Heel veel plezier nog!!

Liefs bloempje