7e en 8e dag
Door: Renee
Blijf op de hoogte en volg Hans en Renee
21 Juli 2007 | Burkina Faso, Ouagadougou
De reis erheen zal zo'n 6u duren. We hebben gelukkig wel een bus met airco. Dinsdagavond zijn we weer terug in Ouagadougou. Dan zal ik weer een bericht plaatsen over de reis.
De afgelopen twee dagen hebben we het rustig aan gedaan. Wat hangen bij het zwembad, films gekeken (o.a. Hotel Rwanda, wat een vreselijke/schokkende film! zoiets als Shooting Dogs), een marktje en een paar souveniers winkels bezocht. We zijn met z'n 2en uit eten geweest bij de slager. Dat was heerlijk, 2 stokjes vlees, patat (wel zonder mayo, doen ze hier niet) en een beetje sla. Ik maakte nog de fout om voor Hans wat te proeven van een groen prutje wat naast het vlees lag, waardoor ik een uur lang brandende lippen had.
Ondertussen heb ik zo'n 20 á 30 muggenbulten op m'n lichaam, ze vinden mij nogal lekker en prikken dwars door mijn spijkerbroek heen.
Ik heb onzettend veel zin in de reis. Heb m'n tas al gepakt, maar moet nog brood smeren voor de reis, dus ik "spreek" jullie dinsdag weer. Bedankt nog voor alle leuke reacties!
Ben trouwens ook al bruin(er) aan't worden :D maar een negerin zal er niet in zitten ;)
(En B&B: nog bedankt voor dat kusje :P)
21 Juli 2007 - 09:30
Winnie:
Hey daar, klinkt allemaal superinteressant, al heb ik geen tijd om alle berichtjes te lezen - doe ik in nederland weer. Veel plezier!!! -
22 Juli 2007 - 09:53
Annemarie:
Hey Renee en Hans!!
Alles goed daar? Lekker het land aan het verkennen? Het klinkt allemaal super interessant, ik zal zo nu en dan deze website blijven tjekken!! Wat een plaatsnamen trouwens waha :p. Nou veel plezier daar en kijk uit met 'onbekende prutjes',
dikke kus,
je nichtje
Annemarie -
22 Juli 2007 - 09:55
Pa En Ma:
3e poging (eerste 2 a-4tjes waren opeens weg, grrr... iets met toetsenbordinstelling).
Dag lieve schatten, eindelijk hoor je dan iets van ons. Jaap wist xeker dat jullie pas 16 juli zouder vertrekken dus hebben we jullie niets eens goede reis gewenst!! Pas dagen na het versturen van jou smsje naar Jaaps mobiel hadden we pas door dat jullie weg waren. (jaap en mobiel en smsjes lezen... da's ook niet handig Renee) Ik ga nu in stukjes schrijven, want dan ben ik tenminste niet alles in een keer kwijt. -
22 Juli 2007 - 10:05
Pa En Ma:
Wij zijn net terug van vakantie. We hebben het heerlijk gehad. 2 weken in een super idylische huisje in een 18e eeuw dorpje in de Ardeche. We hebben heerlijk gewandeld. Dat doet verder niemand daar want we zijn in die 2 weken 2 (Nederlandse) vrouwen tegengekomen en verder alleen een slang, reeen (puntjes boven de e wil niet, want dan is mijn hele verhaal weer weg), eekhoorns en heel veel hagedisjes. Met de Hammetjes hebben we het gezellig gehad. We hebben gekanoed en daarbij heb ik mijn knie erg verdraaid (ik word een oud wijf) zodat ik 2 dagen bijna geen stap kon verzetten.
Gelukkig was dat de een na laatste dag.
Ons dorpje heeft ook een klein cafeetje. Na 4 uur kon je daar 's middags tot 7 uur lekker borrelen. leuk om dan de andere mensen van de burgt te ontmoeten. De Nederlandse eigenaars waren erg hartelijk. De eerste week was het voor Ardeche begrippen niet mooi weer maar wij vonden het prima, lekker wandelweer.
De laatste paar dagen was het bloedheet (33 tot 38 gr.). Kortom we hebben het heerlijk gehad. -
22 Juli 2007 - 10:14
Pa En Ma:
Wat beleven jullie wat! Renee wat zul je af en toe een medelijden met die diertjes hebben. Gelukkig kun je niets meenemen of adopteren. Wat zal het leven daar hard zijn. Ben je al gewend aan het eten en zo, hoop dat je geen last van je ingewanden krijgt. Heerlijk om vanuit een "thuisbasis" zo van alles te kunnen zien en beleven. Ben benieuwd wat voor exotische vruchten en groenten je daar allemaal eet. Flink veel foto's maken en proeven. Wat grappig dat je uit eten gaat bij de slager!
Ben benieuwd hoe jullie reis naar Bobo is geweest. Wij zien uit naar jullie nieuwe verslag.
Renee en Hans veel liefs van ons en de groeten aan jullie ouders,
Ineke en Jaap -
23 Juli 2007 - 12:18
Gerné:
Ik ben wel een beetje jaloers als ik zie wat jullie allemaal meemaken. Ik wens jullie nog een fijne rondtoer toe. Wij gaan morgen naar Spanje. Veel plezier en groetjes van Dick Gerné Marijn en Marloes. -
25 Juli 2007 - 06:05
Mama:
Goedemorgen reizigers, zijn jullie aangekomen gisteravond? Wacht in spanning op jullie verslag.
liefs Ineke