12e dag
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans en Renee
26 Juli 2007 | Burkina Faso, Banfora
Bij het meer stapten we op een klein houten -niet geheel waterdicht- bootje, een piroque, en samen met 2 fransen en hun gidsen duwde en oude man ons met zijn stok het meer op. Zonder nijlpaarden te zien is deze omgeving al 100% de moeite waard, maar we hadden geluk en bij de oever van de overzijde zagen we een kleine groep hippo's. Helaas moesten we redelijk snel terugkeren, omdat er regen aan leek te komen. De Fransen hadden 2 grote motoren en 2 gidsen uit Bobo -waarvan 1 albino- bij zich en volgden ons naar les cascades, de waterval. Onze gids mopperde ondertussen over die verrekte gidsen uit Bobo die altijd maar beweerden ook in Banfora de weg te kennen, maar dan uiteindelijk hem weer achterna reden. Toen we een keer moesten remmen voor en kuil in de weg werd ook duidelijk dat de stuurkunsten van die gidsen niet optimaal was, want hij knalde zo tegen ons aan.
Bij de voet van de waterval werden allerlei soorten groenten en fruit verbouwd, van aubergines tot papaya's. Na een korte klim vonden we de eerste plekken waar je de waterval kon bewonderen. Nog iets verder bovenop zijn we ook nog even gaan zwemmen. Je kon er een massage krijgen van de waterval en enorm bijkomen in het frisse stromende water. Zonder de fransozen zijn we aan de andere kant van de berg naar beneden gelopen richt in het landschap van les doûmes, rotsen waarvoor ik het nederlandse woord niet zou weten, bekijk de foto's maar:).
Ondertussen begon het aardig warm te worden, dus nadat we genoten hadden van het uitzicht vanaf bovenop zo'n rots zijn we teruggereden naar Banfora, naar het hotel. De rest van de middag hebben we wat gekaart, wat met de gids gekletst en levendige discussies over brommerprijzen gevolgd. 's Avonds hebben we gegeten bij een restaurant dat zich Mc Donald noemt en waar je zowaar ook heerlijke hamburgers kon bestellen met frietjes, of gewoon met doperwtje. Dit alles terwijl bedelaars je hongerig aankeken.
Bekaf van deze warme dag dingen we weer vroeg slapen, zodat we de terugreis de volgende dag weer op tijd in konden zetten.
26 Juli 2007 - 18:06
Ineke:
Leuk zo mee te reizen. Hebben jullie ook papya's gegeten? Ben benieuwd hoe die smaken.
liefs Ineke -
27 Juli 2007 - 14:18
Mai:
haha het is bijna niet bij te benen zo, als jullie van elke dag een verslag maken!! maar wel heel leuk om te lezen en foto's te kijken (ik ga dus ECHT mee volgend jaar.... :P)
hier nog steeds alles prima, kroatie was inderdaad heel leuk en heb nog veel meer mooie foto's, maar die waren helaas niet geschikt voor publicatie en publique ;) haha.
heel veel plezier again en ik blijf braaf (en met plezier) lezen :)
kuss bloempje -
27 Juli 2007 - 14:19
Mai:
oja en nog één weekje en dan ben ik ook weer weg!! :D woehoe, echt zin in na weer 2 weekjes hard werken bij de bejaarden!
daaag kusje